Hava taşımacılığı teknik ve teknik olduğu kadar da karmaşık bir hizmetler bütünüdür. Bu hizmetlerinyerine getirilmesi her şeyden önce havacılık alanında yetişmiş personel ile mümkündür.Teknolojik gelişmelere paralel olarak ilerleyen hava taşımacılığı sektörü bulunduğu aşamaya eğitilmiş insan gücü ile ulaşmıştır. Sektörde otomasyon kullanımının yaygınlaşması, insan unsurunun önemini henüz ikinci plana itemediği gibi eğitim görmüş, uzmanlaşmış personele olan ihtiyacı daha da arttırmıştır. Ülkemizde de sivil havacılık sektörünün hızla gelişmesine paralel olarak insan kaynağına olan gereksinim de artmaktadır. Havacılık Yönetini Bölümü, İstanbul 3. Havalimanı’nın tam kapasite ile faaliyete geçmesiyle birlikte, hem 3. Havalimanı’nda oluşan istihdamı sağlamayı hem de hali hazırda faaliyet gösteren diğer havacılık işletmelerine ihtiyaç duyduğu nitelikli personeli ulusal ve uluslararası gereklilikler doğrultusunda yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bölüm mezunları havayolu işletmeleri, havaalanı işletmeleri, yer hizmetleri işletmeleri, hava kargo işletmeleri, genel havacılık işletmeleri, devlet hava meydanları işletmesi gibi havacılık sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kuruluşlarda istihdam edilmektedir.
2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayan “Havacılık Yönetimi Bölümü”nde eğitim dili yüzde yüz İngilizcedir. Lisans programımız kapsamında Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik yandal imkanı da sunulmaktadır. Ayrıca, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibari ile Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan, “Havacılık Yönetimi ABD Tezli Yüksek Lisans Programı (İngilizce)” da aktif olarak eğitime başlamış durumdadır.